ReklamIRam.se – om nätreklamer

Hej! Jag vill blogga om mina försök att förstå mig på reklam online som en amatör, klicka här för att läsa mer om mina planer för bloggen

Denna blogg har huvudfokus på de många olika typer av reklam på nätet som vi ser varje dag. Du har dock allra störst chans att se den typ av reklam som kommer att gås igenom här på mindre hemsidor och personliga bloggar. Om du tycker att det låter spännande så kan du på denna blogg följa mig och mina försök att förstå mig på nätreklam, jag är dock inte utbildad på ämnet utan jag gör detta av rent intresse för ämnet. 

Olika typer av reklam

En av de sakerna som jag kommer att ta en närmare titt på är de många olika typerna av reklam som finns på nätet. Givetvis tar jag även en titt på de vanligaste sakerna så som banners och liknande saker men även mer ovanliga reklamalternativ hamnar under luppen. 

Anledningen till detta

Jag tycker personligen att det inte finns tillräckligt med information om hur reklam på internet fungerar. Detta i kombination med att jag ännu inte har sett att någon har gått igenom detta som en amatör är den huvudsakliga anledningen till att jag har bestämt mig för att blogga om detta. 

Vad är målet?

Målet med denna blogg är dels att jag själv ska kunna lära mig ett par nya saker om just nätreklam, självklart är det dock positivt om du som läsare kan lära dig nya saker från mina inlägg också. För att även om det på en grundläggande nivå kan verka självklart hur reklam fungerar så får jag känslan av att det finns så mycket mer under ytan som man inte ser vid första anblick. Så ett av målen är att få en ökad förståelse för nätreklam och att på så sätt kunna utbilda mina läsare så att vi kollektivt kan få mer kunskap om den reklam som omger oss och som vi ser varje dag. 

Tycker du att det låter spännande?

Om du tycker att det låter spännande att få en inblick i hur reklamvärlden fungerar på nätet från en amatörs perspektiv så bör du helt klart läsa mina inlägg på ämnet. Vi omringas nämligen av så pass mycket reklam varje dag att jag personligen tycker att det låter väldigt spännande, och jag hoppas att du och andra läsare håller med om det. 

Det är dock viktigt att komma ihåg att jag är en amatör på ämnet, så eventuella åsikter och slutsatser på ämnet är fullkomligt personliga, vilket är syftet med de allra flesta bloggar där ute.