Marknadsföring med profilprodukter

Alla som driver ett företag vet också hur viktigt det är att synas i olika sammanhang. Därför avsätter de flesta seriösa företag en del av budgeten på olika typer av marknadsföring. Profilkläder är ett exempel på hur en företagare effektivt kan skapa varumärkeskännedom.

Profilkläder för olika yrkesgrupper

I ett serviceinriktat företag där de anställda behöver arbetskläder är det också ett utmärkt sätt att synas på. Att ha loggan väl synlig på en pikétröja har exempelvis flera fördelar. Det gör att kunderna snabbt kan se vem de kan vända sig till för hjälp och rådgivning vilket skapar en känsla av tillgänglighet och bra service.

För de som driver ett hantverkarföretag är det även där klokt att satsa på kläder med logotyper. En privatperson som behöver hjälp med en renovering och sett att grannen haft hantverkare från ett visst företag hemma hos sig är mer benägna att kontakta samma firma.

Kreativ användning av profilkläder

Att företagets logotyp syns på de anställdas kläder kan även ha effekt i andra sammanhang, exempelvis när en marknadsföringskampanj på webben genomförs. Dyker en bekant logotyp upp i en Facebook-användares flöde ökar också chanserna att personen klickar på annonsen. För dig som vill ha kreativa förslag på hur företagsinformation kan användas på profilkläder, klicka dig vidare här så får du många olika exempel.